WEST4WORK 2019

W4W werk voor iedereen

Welke impact zal Industrie 4.0 hebben op de tewerkstelling en het soort jobs? En wat is de rol van de mens in de economie van de toekomst? Dit arbeidsmarktsymposium is niet alleen een wake-upcall en een voorbereiding op de vraagstukken van vandaag en morgen, maar des te meer een oproep tot actie van twee eminente sprekers om de Toekomst van Werk samen vorm te geven.

Luc Cortebeeck, voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie (2017-2018), schetst de uitdagingen die gepaard gaan met de ingrijpende veranderingen in de wereld van werk en formuleert tien aanbevelingen voor een mensgerichte groei.

Technologiefederatie Agoria liet berekenen wat de invloed van de digitalisering op de Belgische arbeidsmarkt concreet betekent. Jeroen Franssen, Lead Expert talent & Labour Market, brengt een accuraat beeld van het toekomstig werk, aan de hand van de resultaten uit ‘Shaping the future of work’. Big data in de realiteit. Klik hier om de presentatie te bekijken. Klik hier om de brochure te bekijken.

Met aangescherpte inzichten leggen we beide sprekers en het publiek tot slot een aantal stellingen voor die ongetwijfeld ook op de netwerkreceptie voer voor bespreking zullen zijn.

Werk voor iedereen; een zaak van ons allemaal!

Programma
 • 18:30: Onthaal
 • 19:00: Welkomstwoord
  Hendrik Verkest, voorzitter RESOC Midden-West-Vlaanderen
 • 19:15 ‘Er is nog werk, de toekomst van waardig werk in de wereld’
  Luc Cortebeeck, voorzitter IAO
 • 20:00: ‘Digitalisering en de Belgische arbeidsmarkt - Shaping the future of work’
  Jeroen Franssen, Lead expert Talent & Labour Market AGORIA
 • 20:30: Interactieve vraagstelling
 • 20:45: Slotwoord
  Jean de Bethune, voorzitter ERSV West-Vlaanderen en gedeputeerde provincie West-Vlaanderen
 • 21:00: Netwerkmoment
​Sfeerbeelden